İş Güvenliği Malzemelerinin Önemi

31-12-2018 11:27
İş Güvenliği Malzemelerinin Önemi

İş Güvenliği Malzemelerinin Önemi

Son yıllarda yaşanan iş kazalarının yanı sıra herhangi bir hatada oluşabilecek sakat kalma veya ölüm gibi sonuçların yaşanmaması için iş güvenliği malzemelerini kullanmak gerekmektedir. Bir işçinin kendi hayatını veya arkadaşlarının hayatını riske atmamak için İş Güvenliği Malzemelerini giymesi gerekmekte aynı zamanda iş kıyafetlerini kullanmayan arkadaşlarında uyarmasını gerekmektedir. Son yıllarda iş güvenliği hakkında toplumsal bilincin uyanması toplum açısından oldukça yararlıdır. Birçok yerde verilen iş güvenliği kursları ve inşaat gibi tehlikeli yerlerde çalışan kişilerin hayatlarını tehlikeye atmamak amaçlı işverenlerin iş güvenliğine dikkat çekmesi iş kazalarının günden güne azalmasına ve işçilerin sağlığına daha fazla önem verilmektedir.

 

İş Güvenliği Kavramı Nedir

 

İş Güvenliği Kavramı çalışanların güvenliğini sağlamanın yanı sıra çalışanların sağlık durumunu da göz etmektedir. İş güvenliği kavramı detaylı bir şekilde anlatılmak istenirse çalışılan iş yerlerinde oluşabilecek bir kazayı önlemek ve meslek hastalıklarının oluşabilmesini engellemek amacıyla alınan tedbirlere verilen addır. Doğal olarak tüm bu alet edevatları satın almak işvereni büyük bir yükün altına sokmaktadır. Fakat herhangi bir işverene çalışanını sağlığını düşünüyor ise tüm iş güvenliği malzemelerinin kaliteli olanlarını satın alarak işçisine değer vermek zorundadır. Fakat işçisinin sağlığını düşünmeyen işveren ise iş güvenliği tedbirlerini kullanmazsa 6331 sayılı iş güvenliği kanuna göre belli bir miktar para cezası veya iş yeri kapatma gibi büyük bir ceza verilmektedir.

 

İş ve İşçi Sağlığı

 

İş ve İşçi Sağlığı ve güvenliği konusunda ergonomik olarak çalışma şartlarının yanı sıra takım arkadaşları içerisinde uyumda işçinin bir takım sorunlara temel teşkil etmesini sağlamaktadır. Çalışanlar günlerinin büyük bir bölümünü çalıştıkları şirkete adamaktadır. Yeri geliyor çocuklarını görmemek pahasına işlerini gidip çalıştıkları şirkete yardım ediyorlar. Bu sebep ile her işveren işçi sağlığına önem vermeli ve üst sağlık koşulları iş yerlerinde sağlaması gerekmektedir. İş kazalarının geçmiş yıllarda daha fazla olmasının sebebi insanların iş güvenliği hakkında bilinçsiz olması ve bilinçsiz hareket etmesidir ancak günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte insanlarımızın bilinçlenmesi ile birlikte işçi sağlığına büyük önem verilmeye başlanmıştır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.