Akülü El Aletleri ile İşinizi Kolaylaştırın

06-08-2019 10:03
Akülü el aletleri, elektrik bağlantısının kesik olduğu yapı işlerinin kesintisiz devam etmesi açısından hayatı kolaylaştıran hırdavat malzemeleri arasında yer alıyor. Aynı zamanda elektrik kablosu fazlalılığını ortadan kaldıran akülü el aletleri arasında yer alan şarjlı matkap ve akülü vidalamalar, profesyonel olsun ya da olmasın tüm yapı işlerinin en pratik kullanımına sahip.
 
Mutfağınıza birkaç tane raf eklemek, depremde devrilme tehlikesine karşı eşyalarınızı sabitlemek ya da evdeki gevşemiş vidaları sıkmak gibi bunlara benzer onarım işlerinde ihtiyacınız olan şey ise matkap ve vidalama aletleri. Evinizde pratik kullanımlı delme ve vidalama işleri için akülü el aletleri arasından tercih yapabilir, tadilat işlerinizde komşularınızdan ya da a yakınlarınızdan cihaz istemek zorunda kalmazsınız. 

Akülü matkapla delme ve vidalama işi yapılabilir mi?

 
İster hobinizle ilgili olsun isterseniz de acil bitirilmesi gereken bir tadilat işi olsun, akülü delici ve vidalamalar basit işlerde en büyük yardımcınız. Böylece aynı akülü aletle; duvara tablo asarken duvarı delebilir, dolap menteşelerindeki vidaları sıkabilirsiniz. Darbeli ve darbesiz olmak üzere 2 farklı çeşidi olan delici ve vidalamalar arasından seçim yapmadan önce yapacağınız işleri ve işlem uygulayacağınız zemini göz önüne getirerek, ihtiyacınız olan ürüne daha kolay karar verebilirsiniz. Çünkü darbeli matkap ve vidalamalar ileri geri darbe özelliğiyle sağlam beton, çelik gibi malzemelerde kolaylıkla işe yararken, darbesiz özellikteki ürünler bu tür dayanıklı malzemelerde işinizi zorlaştırabilir. Satın alacağınız akülü 

Akülü vidalama aletleri nasıl seçilir?

 
Tornavida ile dakikalar süren vidalama işini birkaç saniyede yapabilen akülü vidalamalar, farklı kullanım özelliklerine sahiptir. Örneğin; açılı akülü vidalamalar, zor ulaşılan yerlerdeki vidalama işlerinde ayarlanabilir kafa pozisyonları, seri vidalama kapasiteleri ile oldukça kullanışlı ürünlerdir. Akülü alçıpan vidalamalar ise sunta, alçıpan, kontraplak gibi hassas malzemeler üzerinde yapılması gereken hassas vidalama işlerinde en çok tercih edilen akülü el aletleridir. 

Akülü matkap nasıl seçilir?

 
Akülü el aletleri arasından şarjlı matkap tercihi yaparken zorlanıyorsanız, ihtiyacınız olan ürüne cihazın teknik bilgileri arasında belirtilen darbeyle uygulanan devir sayısı, darbeyle birlikte dakikadaki devir sayısı gibi bilgileri inceleyebilirsiniz. Uygulama yapılacak malzemenin cinsine göre darbe ve devir sayısı değişkenlik göstermektedir. Şarjlı darbesiz matkap çeşitlerinde ise dakikadaki devir sayısı sizi en doğru seçime yönlendirecektir. 

Akülü kırıcı deliciler de yüksek performansları ile zorlu zeminlerde hem delme hem de kırma işlerinin kolayca yapılabilmesi için tercih edilmektedir. Bu aletler arasından seçim yaparken, betonda delme çapı, çelikte maksimum delme çapı, ahşapta maksimum delme çapı özellikleri incelenerek ihtiyaca en uygun ürün bulunabilir.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.